16. huhtikuuta 2011

Pieni yritys, kiva yritys?


Seurailen aika tiiviisti mitä yrittämisestä kirjoitellaan, tai millainen ilmapiiri on yrittämisen suhteen. Mietin kovasti suhtautumista myös kun laitoin nettikaupan yhteyteen blogin pystyyn, onkohan se hyvä vai huono juttu... yrittämisen alleviivaaminen ei aina saa positiivista vastakaikua.
Viimeisin silmiin osunut blogikirjoitus, Miksi pieni olisi kaunista, sai taas miettimään tätä aihetta... ainakaan hyvin ei saisi blogistin mielestä mennä, muuten ärsyttää kovin monia. Menestystarinoista ei pidetä, ja jos sattuu pärjäämään, niin naapuria alkaa närästämään.

Vain pienikö on sitten kaunista? Pieni yritystoiminta voi olla helpommin lähestyttävää, kun se on vähän kotikutoista (ainakin minulla näin), sympaattista kun on vähän "yritelty", ja kompastumisia odotetaan mielenkiinnolla, kun niitähän tulee. ;))
Kuitenkin yrittäjistä usein puhutaan kuin yhtenä, kollektiivisenä joukkona, näkemättä eroa pienen ja ison yrityksen välillä. Siinä on suuri ero, onko johdettavana vain "minä itte" vai lisäksi kymmeniä tai satoja muita.


Olen tässä bloggailukuukausien aikana huomannut, että aiheeseen on vaikea tuoda mitään uutta, yrittämisestä puhutaan ja kirjoitetaan jo paljon. Asiakaspalvelusta ja markkinoinnista kirjoitetaan jo ihan tosi paljon. Onhan tarjottavana sentään oma näkökulmani, joka kyllä tuppaa helposti kääntymään pelkäksi ruikutukseksi ...on kiire, on tekemistä, paperityöt seisoo. Yritän varoa valittamasta liikaa, koska se ei ole koko totuus. Oikeasti kun tykkään tästä työstä. Ehkä ruikuttaminen näppiksen äärellä johtuu siitä, ettei yksin töitä tekevällä ole sellaisia työkavereita, joille nämä ongelmat olisivat samoja, eikä ketään kahvinkeittimen luona kelle valittaa, niin tulee toisinaan valitettua tänne lukijoille. (Pah, sehän on tylsää luettavaa! Yritän jatkossakin säädellä valittamisen määrää!)

Silläkin uhalla, että yritysblogina alkanut kahvihuone kääntyy koti-, sisustus-, kahvinkeitto- ja luontokuvajuttujen kautta arvontavinkkiblogiksi, laitan vielä yhden arvontavinkin, kun se nyt aiheeseen sopii: nyt voit voittaa oman osakeyhtiön. http://vaikeintaonaloittaminen.fi/

...en kuitenkaan ihan allekirjoita, ettäkö aloittaminen olisi kaikkein vaikeinta. Vaikeampaa on saada toiminta plussan puolelle. Mutta mikä jottei sekin helpotu, jos tuon tarjotun mainoskampanjan voittaa itselleen. ;)

Hyvää viikonloppua, :)
t. Saara

3 kommenttia:

  1. Niin totta! Tsemppiä meille yksinyrittäjille! Valitetaan toisillemme, kun ei ole niitä työkavereita. Pitäiskö palkata joku työntekijä kuuntelemaan valituksia ;)

    VastaaPoista
  2. Pieni Lintu ja Lehdokki, kiitos kommenteista! :)
    ...Heh, siinäpä virka... ;) olisi aika ankea osa sillä työntekijällä, jonka päätoimi on kuunnella rutinaa.

    VastaaPoista