26. maaliskuuta 2011

Kukkia kankaalla

Kukkapaljous vilistää silmissä, kun olen selannut jonkunsataa valokuvaa läpi, ja yrittänyt valita niistä parhaimmat / kuvaavimmat sivuille. Eli odotetut kevään tikkipeitot vihdoin saapuivat. :)

Romanttisia ruusuja...


...ja koukeroisia kukkakoristeluita ;)

Yksi mytyssä...


...toiset pinossa.

Oli pitkästä aikaa taas työn ja tuskan takana saada edes jotensakin edustavia kuvia. Kun sävy vaihtuu luonnonvalossa ja keinovalossa, kumpi on oikeampi?
Peittoa kuitenkin varmaan käytetään sisällä, keinovalossa. Mutta kun se on keino.
No, pienet oli murheet, sain kuitenkin jotain aikaiseksi.
Ei mitään ahaa-elämyksiä, vaan tylsän esittäviä tuotekuvia ilman luovuutta...

Luovuudesta puheen ollen, tutustukaapa tähän blogiin :)  VMSomⒶ KOPPA

...Useinkin keväällä tulee inspiraatio (myös kuullut perspiraatiosta tai transpiraatiosta) tehdä jotain uutta. Tai usein ja usein. Maalaustarvikkeeni ovat kadonneet parin-kolmen viimeisimmän muuton aikana pikkuhiljaa pienempiin osiin, löytyisikö enää pari pensseliä, jos oikein etsisi? Pitäisi löytää myös ensin se oma kadonnut luovuus. Se on ollut hukassa tismalleen... 9 vuotta. Se loppui kuin seinään, kun vihdoin valmistuin. Monelle olen kuullut käyvän samoin, eri aloilla. Tekeminen joka oli hauskaa, muuttui pakkopullaksi, kun sitä lähti opiskelemaan ammatiksi.

Vai olenko ollut kokonaan "tekemättä mitään", lasketaanko valokuvien näppääminen? No, ei lasketa ihan noin vain... syvälle juurtui aikoinaan ajatus, että vain mustavalkoinen ja itsekehitetty kuva on uuden tekemistä, ja onhan se tosi erilaista verrattuna tähän digistelyyn. Tummuudet ja kontrastit säätyy koneella, eikä enää tarvitse käsin askarrella pimiössä. Siis hetko, miltä tämä kuulostaa? Olenko vanha?? "kyllä me ennen... ja nykyään vaan koneet..." Voihan elämä.

Niin tai näin, näissä puodin kuvissa ei taiteellisuus paista eikä vissiin ole tarkoituskaan. ;))

Aurinkoista viikonloppua, :)
t. Saara

4 kommenttia:

  1. Kiitos palautteesta :)

    Olen painanut hommia 10 vuotta putkeen nuorten työpajoilla kouluttajan - ja nyt olen virkavapaalla.
    Hetken aikaa kesti, ennenkuin sain itsestäni omAn luovuuden kukan auki. Kyllä kannatti, ottaa laina ja palkatonta vapaata - tulosvastuuttomasta tekemisestä nauttii ;)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    uskon kyllä, että vapaan ottaminen oli hyvä veto. Ja kun katsoo blogiasi niin kannattihan se todella (ihan myös omasta itsekkäästä näkökulmastani): nyt saadaan me muutkin, jotka vielä jumitamme "tyhjän kankaan edessä", nauttia tuloksista :))

    VastaaPoista
  3. Kaunis sivusto teillä ja lämminhenkinen blogi! Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  4. Hei Mia, ja kiitos! :) Aurinkoista ja lämmintä kevättä näin pääsiäisen alla. :)

    VastaaPoista