6. maaliskuuta 2010

Ruusuinen kevät

Viimeinkin saapui kauan odottamani ruusulasti Tanskanmaalta! Osa peitoista tulee vielä myöhemmin, mutta nyt jo sai esimakua ihanista vintage-tyylisistä kuoseista...



Jospa meillä olisi oikein iso kartano, (ja vähemmän tyynyihin fiksautuneita koiria), pitäisin nämä kaikki itselläni... ;) Tänään on oikeastaan ensimmäinen kevätpäivä, kun aurinko on jo niin lähellä että lämmittää ihan. Ruusuista voi nauttia näin sisällä, kun ne oikeat ruususet nukkuvat lumen alla...

...Vanhanaikainen sisustus yleensä jakaa mielipiteet, sitä joko vihataan tai rakastetaan... joku pitää ruusuja mummomaisina, joku toinen näkee koristeellisissa kuvioissa tuulahduksen wanhaa maailmaa. Ja maku voi myös muuttua, kuten itsellä. ;) Muotoilijaksi opiskellessa kauniina piti vain itse muotoa; jos toimivan esineen muoto itsessään oli esteettinen, oli päämäärä saavutettu. Koristelu ilman funktiota nähtiin turhana, ja edelleenkin muotoilijakoulutus painottuu hyvin pitkälti vanhojen 50-luvun mestareiden perinnölle.
Pekka Korvenmaa kiteytti tämän kerran hyvin, miten suomalainen estetiikka on siirtynyt "pakotetusta niukkuudesta suunniteltuun niukkuuteen".

No valitseepa kotiinsa sitten rönsyjä tai niukkuutta tai mitä tahansa, pääasia että itse kodissaan viihtyy, vai mitä! :)

2 kommenttia:

  1. Nuo ruusutyynyt ovat kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiin ihania!!!

    VastaaPoista
  2. Heissan Petra ;)) Kiva kun kävit!
    Ei ruusutyynyistä voi muuta kuin olla samaa mieltä, hih.

    VastaaPoista