21. helmikuuta 2010

Kaikkeen tottuu...


...jatkuvaan pakkaseenkin. -14 mittarissa näytti tänä aamuna leudolta, ohoh, enää tuon verran. Hyvä päivä (jälleen) tehdä rauhassa sisähommia, päivittelen sivuille piakkoin saapuvien tuotteiden tietoja, siltä osin kuin mittoja ja muita perustietoja valmistajilta on etukäteen saatavilla. Kuvauksia voi kirjoitella tarkemmin tietenkin vasta, kun on tuotteet saanut itselle ja purkanut laatikot auki ;) Värien kuvaaminen ja yhtälailla sanallinenkin kuvailu onkin haastavaa... kamera kun ei aina suostu tallentamaan luonnollisia värejä, ja väreihin vaikuttaa vielä sekin kuvaako ulkovalossa, sisävalossa, paistaako ulkona aurinko vai ei... saatika sitten että värit näkyisivät vielä näytölläkin kuten pitää. Ja miten voisi kuvailla vaikkapa raikkaan vihreää sävyä, sellaista lehdenvihreää, ei koivunlehden- vaan ennemminkin mistelinvihreää, ei niinkään maanläheistä eikä murrettua, mutta kesäistä, rehevää ja ruohontuoksuista... Joskus tuntuu siltä, että olisi avuksi omistaa viinintuntijan sanavarasto. ;))

Tällä hetkellä kaikki on vain valkoista, niin sisällä kuin ulkona. Raikkaankirpeää, jäänkirkasta ja lumituiskuisen valkoista. Puhtaanvalkoista.

2 kommenttia:

  1. Mä olen kanssa joskus tuskaillut ton saman asian kanssa, kun otat jostakin kuvan -ja useammankin, niin se kuvauskohde saattaa olla joka kuvassa erivärinen... Ja sitten vielä huomasin, että, kun oli toinen kone käytössä, niin siinäpäs esim. punainen olikin oranssia...Eli, eri näytöilläkin värit näyttää erilaiselta!

    Aurinkoista Maaliskuuta!:)

    VastaaPoista
  2. Heippa! :) Kivaa että löysit tänne. Bloggailu on jäänyt niin kovin vähälle, hyvä jos joskus jotain ehtii kirjoitella. Värien kuvaamisen kanssa on painittu eilen ja tänäänkin... luulisi, että oikea auringonvalo olisi paras valo, vaan eipä välttämättä. Mutta aurinkoa kuitenkin toivomme, saa talvi jo riittää ;) Ja toivottelen myös sinulle, keväistä ja lämmintä maaliskuuta! :)

    VastaaPoista