10. marraskuuta 2012

Miten nimi keksittiin


Synttärit ja nimpparit on puodilla aika lailla sama juttu. Jonkun kerran on kysytty, mistä (tai miksi) tuollaisen nimen keksit.

Kovin mutkikas ajatuskuvio sen takana ei ole (missä tässä firmassa nyt olisikaan, mutkikkaita ajatuskuvioita...).
Reilu neljä vuotta sitten mietin sopivaa nimeä, ja tuotteiden tyyli oli tuolloin vielä tarkoitus olla romantillinen; suuri osa itsetehtyä, wanhanaikaisilla kuoseilla jne ja koska melkokovastipaljon tykkään ruusuista, päätin että nimessä on (ei niin omaperäisesti) ruusu. Nimi piti olla ulkomaankieltä, sillä onhan verkkokaupan asiakkaista osa myös Suomen ulkopuolelta. Tämän etuliitteeksi halusin vielä jonkin adjektiivin, no vaikka värin. Ei hailakkaa, vaan väreistä hehkuvimmat kuten punainen, auringonlaskun oranssi ja viininpunainen... Red, Auburn ja Burgundy. Näistä tuo jälkimmäisin voitti, omasta mielestäni se kun oli vielä helppo lausuakin, ihan tönkkösuomalaisittainkin. No, olen huomannut tämän oletuksen vääräksi, kun tavaan nimeä tai nettiosoitetta kerta toisensa jälkeen... tai kun puhelinmyyjä pyytää saada puhua Rose Brugundin tai Bargandin kanssa.

***
Olisi se voinut yksinkertaisempikin olla... eikä enää ole itsetehtyä lainkaan, ruusuista ja wanhanaikaistakin vain joskus. Mutta tällä mennään (kunnes kyllästytään? ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti