2. marraskuuta 2010

Onkohan joulu jo myöhässä...


...kun joulukauppa aukeaa vasta marraskuun puolella... Marraskuun ensimmäisinä tunteina, yön pimeyden "suojissa" vaihdoin nettisivujen värityksen talviasuun ja joulutavaraa siirtyi vähitellen päivänvaloon, ja tuntuu että olen jo myöhässä. Joka vuosi tontut hyppäävät esiin aikaisemmin. Adventtikalentereita näkyi jo lokakuun alkupuolella. Suklaa on hyvää, mutta alkaako ne luukut jo lokakuulta? ;) Tai oikeammin, säästyykö se kalenteri kuitenkaan joulukuulle asti?


Tykkään joulusta ja kynttilät ja tuikut lämmittävät mieltä kyllä jo paljon aiemminkin kuin vasta marraskuulla. Ja koska glögi on hyvää, niin miksi kummassa se on vain jouluajan juoma! "This Glock thing-" kuten eräskin amerikkalainen juoman nimesi, "-this is wonderful."

Ehkä joulufiiliksen aikaistumiseen auttaisi, jos olisi edes pakkasta, mutta ei täällä vielä. Joulu kun voi aivan hyvin olla vaakasuoraan vihmovaa sadetta ja sysimustaa pimeyttä, ja nurmikko viheriöi läpi vuoden - ainakin kauempana saaristossa, jos ei ihan meillä.
Hmm... no mutta, eikös se joulusää (ja niinollen myös joulunodotus) ala sitten jo syyskuussa, ensimmäisten myrskyöiden aikaan? Sittenhän voisi ottaa glögit esiin ja kulkea jouluvalot kaulaliinana heti, kun ensimmäiset lehdet tippuvat.

Tai sitten joulutunnelmiin siirrytään kuten tänäkin vuonna- marraskuusta lähtien kahvin kanssa on piparkakkuja. :)

Syys/joulu -terveisin,
Saara